tiistai 3. marraskuuta 2015

Voi hääpuku sentään!

Viimeeksi höpöttelin siitä valtavasta hääpukuvalikoimasta, joka nykymaailmalla on meille morsiamille tarjota. Tänään ajattelin kirjoitella omista pukusovittelu, -ja shoppailukokemuksistani. Itseäni ainakin kiinnostaa muiden kokemukset ja valinnat, joten ehkäpä jotakuta voisi kiinnostaa minun kokemukseni myös. Kysessä kun on monelle naiselle yksi elämän tärkeimmistä vaatehankinnoista, sillä häät ovat yleensä yksi ihanimmista ja ikimuistoisimmista tapahtumista elämässä. Kyllähän silloin moni haluaa tuntea olonsa kauniiksi ja mukavaksi valitsemassaan asussa. Siksi kokemuksia on kiva jakaa! Lisäksi pukua tulee käytettyä yleensä vain sen kerran ja se myös ikuistetaan lukuisiin valokuviin - joten olisi kiva, jos puku miellyttäisi silmää vielä vuosikymmenienkin jälkeen! Tosin en tiedä miten moni kasarimorsian on yhä edelleenkin sitä mieltä, että se silloinen hääpukuvalinta puhvihihoineen oli just, eikä melkein oikea :D toisaalta, ne ovat ehkä olleet oman aikansa kauniimpia hääpukuja ja trendikkäitä silloin.

No mutta, ne omat sovitteluni.. Kun olin plärännyt nettiä tarpeeksi paljon ja saanut edes jonkinlaista ideaa siitä, millaista pukua lähden etsimään, aloin soitella hääpukuliikkeisiin varatakseni sovitusaikaa. Sovitusajan varaaminen kannattaa ehdottomasti, koska usein varsinkin lauantait ovat suosittuja ajankohtia ja jos vain pamahataa paikalle ennakkoon ilmoittamatta, niin voi olla että jää puvut siltä kertaa sovittelematta. Lisäksi, kun on varannut ajan voi rauhassa ajan kanssa sovitella ja katsella ja saa yksilöllistä palvelua liikkeiden myyjiltä.

Minä olin ensimmäisenä varannut sovitusajan Stockmannin hääosastolle. En oikein osannut odottaa mitään, koska en tosiaan ollut koskaan aiemmin hääpukuja sovittanut. Suuntasimme Stockalle yhdessä pikkusiskoni kanssa muutama viikko sitten. Sisko on toinen kaasoistani, joten oli luonnollista pyytää hänet mukaan makutuomariksi. Makutuomari onkin ihan hyvä idea olla mukana, koska aina oma silmä yksin ei tiedä mikä itselle sopii ja mikä ei. Ainakin itse sain rehellisiä mielipiteitä kaason suunnalta. :D

Aikaa Stockalle oli varattu tunti ja se hujahtikin ohi nopeasti. Sovittelin monia erilaisia pukuja, mutta yhdenkään kohdalla ei tullut sellaista fiilistä, että tämä se on. Kauniita pukuja olivat kaikki, eivät vain kuitenkaan minun näköisiäni. Stockalla kyselin pitkähihaisten pukujen perään, mutta heillä ei juurikaan niitä ollut. Tuolla ensimmäisellä sovituskerralla sain kuitenkin osviittaa siitä, minkä tyyppiset puvut miellyttävät ja mitkä ovat ehdottomasti poissuljettuja vaihtoehtoja. Siinä mielessä siis varsin onnistunut käynti! Totesin silloin, että A-linjaiset puvut eivät ole minua varten, vaan pidän enemmän merenneitomaisemmista malleista. Ajattelin myös, että en haluaisi olkaimetonta pukua. Tämä alla oleva olikin mielestäni muuten tosi kaunis puku, mutten pitänyt siitä, ettei siinä ollut olkaimia.

Kaikki tämän postauksen kuvat on taas napsittu kännykällä, enkä tuolloin ajatellut julkaisevani näitä missään. Parempiakaan kun ei kuitenkaan ole, niin saavat kelvata. Osasta piti ihan pääkin leikata irti, kun oli niin vinksahtaneita ilmeitä! :D



Tämäkin alla oleva puku oli kaunis, (ja kallis!) mutta ei mielestäni oikean mallinen minulle.



Seuraavaksi suuntasin käytettyjen pukujen liikkeeseen, Helsingissä sijaitsevaan Love Birdsiin, josta mainitsinkin jo viime postauksessa. Siellä oli valtavasti kauniita pukuja ja sovittelinkin taas useita. Suosittelen ehdottomasti käymään siellä, mikäli mielii löytää hääpuvun huomattavasti edullisempaan hintaan, kuin vastaavat uudet mekot olisivat. Tuolla kerralla oli mukana toinen kaasoistani, mieheni sisko, jonka kanssa ihastuimme lähes jokaiseen pukuun. :D Päätin kokeilla hänen vinkistään erästä vähän villiä korttia, pitsistä oikein isohelmaista luomusta. Ja yllättäen se olikin sovittamistani puvuista ihanin! Jäinkin vakavissani pohtimaan sitä, vaikka puku oli olkaimeton ja ihan erilainen, kuin mitä olin aiemmin katsellut. En kuitenkaan halunnut vielä ostaa mitään, koska olin varannut reilun viikon päähän sovitusaikoja kahteen Lahdessa sijaitsevaan ja hyvämaineiseen liikkeeseen ja halusin käydä tsekkaamassa heidän valikoimansa.

Siispä noin kuukausi sitten lähdin Lahteen siskoni luo viikonlopun viettoon ja lauantain ohjelmassa meillä oli käydä kahdessa liikkeessä tutustumassa mekkojen valtamereen, Glamourissa ja Josefiinassa.

Molemmissa oli todella hyvä palvelu ja paljon kauniita pukuja. Kävimme ensin Glamourissa, jonne oli varattu puolitoistatuntia aikaa. Siinä ehtikin hyvin sovitella ja ihastella asiantuntevan myyjän avustuksella - Glamourille pisteet loistopalvelusta! Ei kyllä voi muuta, kuin suositella.

Tässäpä nähtäväksenne muutamia mekkoja siltä reissulta. Tämä ensimmäinen kunnon prinsessamekko oli nätti, mutta ei ollenkaan sitä mallia, jollaista kaipasin. Ihastuin tämän selkäosaan, joten päätin siksi kuitenkin kokeilla.

 

Nätti oli tämäkin, mutta jotenkin muistutti hieman liikaa yöpukua päälläni.


Tämän alla olevan puvun selkään ja sävyyn rakastuin ja harkitsinkin hetken tätä hyvin potentiaalisena vaihtoehtona The Puvuksi.


Sovitin paria olkaimetontakin, vaikka en ensisijaisesti sellaista tosiaan etsinytkään. Superkauniita nämä molemmat minusta. Jos joku toinen on ihastunut juuri olkaimettomiin häämekkoihin, niin Glamourissa oli kyllä useita ihania.



Tämä seuraava puku oli jännän värinen, hieman vaaleanpunaiseen taittava. Upea sävy, mutta ei kuitenkaan minua varten. Tässä huomaa miten erilaisia pukuja on tosiaan olemassa niin materiaalin, sävyjen kuin mallienkin puolesta. Jokaiselle morsmaikulle jotakin!






Loppujen lopuksi se minun (ja äitini ja siskoni) mielestäni kaikista kaunein puku ei tällä kertaa löytynyt kuitenkaan Glamourista, vaan Josefiinasta, jonne menimme heti seuraavaksi. Josefiinassa vastassa oli ihanan energinen ja miellyttävä myyjä, joka otti meidät hymyillen vastaan. Tuli heti sellainen olo, että täällä saa varmasti erinomaista palvelua. Ja niin saikin!

Josefiinassa pääsin sovittamaan pitkähihaistakin pukua, mutta se ei sitten näyttänyt parhaalta kuitenkaan. Kokeilin muutamia pukuja. Yhden Eternity Briden-mekon kohdalla salaa vähän rakastuin, mutten uskaltanut kuitenkaan päästää tunteitani valloilleen, koska oletin mekon olevan ihan liian kallis - se nimittäin tosiaan näytti siltä! Kun olin sovittanut muutamia muita, kysyi myyjä miksi en sovittaisi uudelleen sitä tiettyä pukua, se kun näytti hänestä päälläni niin hyvältä. Olisi kyllä pitänyt heti kysyä puvun hintaa, sillä kävi ilmi, että se oli paljon edullisempi kuin olin olettanut! Puin puvun uudelleen päälleni ja nyt tietäen sen hinnan uskalsin ajatella että tämä se on. Siskoni sanoikin, että puku on sellainen, ettei siinä tarvitisi muuttaa mitään - täydellinen! Äitini oli samaa mieltä ja hymy korvissa katselin itseäni peilistä ja mielessäni kuvittelin, miten astelisin alttarille se päälläni ja kuinka sulhanen tuupertuisi ihastuksesta - heh, no ei sentään! Mutta se puku on minusta niin ihana ja kyllä tuntui hyvältä löytää puku, joka tuntuu itselle juuri oikealta. Mikään aiemmin sovittamistani ei ollut mielestäni läheskään yhtä kaunis. Olen edelleen enemmän kuin tyytyväinen valintaani! <3 Onneksi en osanut sitä ensimmäistä hyvää vaihtoehtoa Love Birdsistä, koska tiesin vasta tämän valintani kohdalla että tämä on se puku! En kuitenkaan tule paljastamaan valitsemaani mekkoa blogissa ennen häitä, koska haluan pitää sen salassa juhlavierailta ja ennen kaikkea sulhaselta.

Josefiinassa oli todellakin hyvä ja yksilöllinen palvelu. Myyjä sanoi ihanan suoraan, että tuon tyylinen puku ei sovi sinulle ja tämä taas sopii jne. Rehellistä puhetta ja niinhän sen pitää ollakin, kun ollaan valitsemassa kallista ja ainutlaatuista pukua. Minulla kävi pukuni kanssa tuuri, nimittäin Josefiinan voitettua "Kaunein hääpuku 2015"-palkinnon ovat liikkeessä nyt puvut -20% alennuksessa! Käsittääkseni näin on jouluun asti. Liike taitaa olla avoinna 16.12. saakka, joten jos sitä ennen Lahteen ehtii hääpukukaupoille, niin kannattaa ehdottomasti mennä käymään Josefiinassa! Minun pukuni sattui olemaan mallikappale ja sain sen vuoksi siitä vielä 10% lisäalea. Ja kirsikkana kakun päälle myyjä lupasi minulle korjausompelut samaan hintaan, koska korjaukset tulevat olemaan aika pieniä. Ihan mahtavaa! Näin puvun hinnaksi jäi 1050€. Jep, ei halvin puku ollenkaan, mutta ei tosiaan kalleinkaan. Oletin puvun olevan reilusti yli 2000€ ja siksi aluksi epäröin sen kohdalla. Ja ainiin, vielä yksi loistava asia Josefiinassa on se, että mikäli jostain syystä haluaisikin vaihtaa valitsemansa mekon johonkin toiseen, niin se onnistuu kyllä! Saa siis valita toisen liikkeen mekoista, jos alkaakin siltä tuntua. En tiedä onko monissa muissa liikkeissä tällaista käytöntöä, mutta ihanaa että ainakin Josefiinassa on.

Huh, aikamoinen hääpukupläjäys tuli tästä. Summa summarum, suosittelen kokeilemaan monia pukuvaihtoehtoja, varaamaan aina sovitusajan varsinkin suosittuihin liikkeisiin, tsekkaamaan myös käytettyjen pukujen valikoiman, ottamaan makutuomarin mukaan sovituksiin, miettimään budjetin valmiiksi ja ottamaan vasta sen puvun, joka päällä tuntuu siltä, ettei mikään muu voisi olla parempi. :)

Millaisia sovittelukokemuksia muilla on ollut? Mistä on löytynyt teidän unelmienne puku?

Tsemppiä ja iloa sovituksiin ja etsintöihin niille, jotka eivät vielä ole sitä oikeaa pukuaan löytäneet!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!