keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vihkikirkko vaihtui

Heipparallaa kaikki miljoona (kaksi tai kolme) lukijanaani!

Vuosi se lähenee loppuaan ja pian ollaankin jo siinä ajassa, että voin todeta meneväni "tänä vuonna naimisiin." Jipii! Viimeinen kuukausi on ollut kiireinen niin töissä, kuin arjessakin, joten valitettavasti blogin päivitys on kaikessa hässäkässä jäänyt. Häiden suhteen on kuitenkin tapahtunut yhtä sun toista edistystä, joten aiheita on kyllä takataskussa paljonkin.

Nyt löytyy vihdoin taas aiheiden lisäksi myös energiaa näpyttelyyn. Kun eilisiltaisten ensimmäisten (ja toivottavasti myös viimeisten) häiden aiheuttamien itkujen kyyneleet on pyyhitty sulhon paitaan ja todettu, että turhaan stressailin, niin jaksaa taas ilostuttaa tämä suunnittelu. :D Kaipa olin vain tosi väsynyt eilen, kun en edellisyönä ollut saanut kunnolla nukutuksi, niin yhtäkkiä sitten mielessä pyörineet asiat paisuivat isoiksi, vaikka eivät todellisuudessa murehtimisen aiheita olleetkaan. Tästä aiheesta ehkäpä lisää myöhemmin.

Tänään voisin kuitenkin kertoa, että ennakkotiedoista ja aiemmasta kirkkoaiheisesta postauksestani poiketen, päätimme sittenkin vaihtaa vihkikirkkoamme "vähän" isompaan ja mahtipontisempaan.
Totesin aiemmin, että tykkäämme pienestä ja kodikkaasta kirkosta, joten siksi olimme valinneet Seutulan kappelin. Edelleen sen kodikkuus ja söpöys ihastuttaa, mutta sijainti olikin kuitenkin se seikka, jota aloimme sulhasen kanssa pohtia uudelleen.

Kun monet ulkomailta ja muualta, kuin pääkaupunkiseudulta kutsutuista vieraista  ovat iloksemme jo ilmoittaneet tulevansa häihimme, niin tuumailimme, että he varmaan mielllään majoittuisivat Helsingissä ja keskustassa. Näin ollen Seutulan kappeliin, joka sijaitsee aika kaukana luonnon helmassa, on hankalahkoa tulla. Vaikka toki myös Vantaalta löytyy hotelleja, ei siinä, mutta niistäkin olisi melkeinpä tultava taksilla paikalle. No, päätimmepä sitten jouluaaton aattona soittaa ihan extempore Helsingin Tuomiokirkkoseurakuntaan ja kysyä josko Helsingin Tuomiokirkossa olisi vapaita vihkiaikoja haluamanamme päivänä (joka on 24.9.2016, jos en vielä ole täällä maininnut tarkkaa päivää?). Ja siellähän oli! :D Tuomiokirkostahan sulhanen haaveili jo aiemmin, mutta jotenkin ajattelimme sen olevan liian iso ja pramea makuumme. Sanoinkin aiemmin, että leikittelimme ajatuksella, emmekä vakavasti miettineet kirkkoa vaihtoehdoksi. Ennen kuin sitten joulun alla tuumailimme uudestaan!

Soitin seurakuntaan maanantaina uudestaan ja saimme varattua hääpäivällemme vihkiajan sopivalle kellonajalle. Vihkiaika aikaistui tunnilla alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta ajattelimme sen niin, että jääpähän sitten enemmän aikaa itse hääjuhlille. Tämän jälkeen pitikin sitten vielä infota suunnitelmien muutoksista valokuvaajaa ja bussifirmaa, jolta kyydit on varattu. Onneksi niiden suhteen ei tullut ongelmia, vaan muutokset passasivat molemmille hyvin. Tosin bussikyydin hinta nousi parikymppiä, mutta nielimme tappiomme.




On se kyllä kaunis kirkko, joten aika hienoa astella alttarille hääpäivänä tuolla. Tykkäsin alun perin siitä, että Seutulan kappelissa ei alttarille olisi matkaa juuri nimeksikään, mutta tässä kirkossahan sitä saa marssia jo tovin jo toisenkin. Isänikin ensimmäinen kommentti koski sitä, että kuinkahan hän kykenee jännitykseltään saattamaan minua niin pitkän matkan. :D Mutta emmeköhän me molemmat selviä.





Kuvat olen nopeasti napannut googlesta, mutta mennään varmaan tulevana viikonloppuna yhdessä sulhasen kanssa katsomaan kirkkoa livenä sisältäkin, joten voin silloin ottaa muutamia kuvia itsekin.
Että sellainen suunnitelmien muutos tähän väliin. Muita kyseisessä kirkossa naimisiin aikovia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!