sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vihkisormus tilattu



Hujahtipa taas pitkä aika viime postauksesta. Nyt on ollut paljon muita menoja ja arjen kiireitä, joten hääsuunnittelut ovat jääneet vähän taka-alalle. Syyskuuhun on niin pitkä aika, että ei onneksi koko ajan tarvitsekaan olla touhuamassa jotain häihin liittyvää, vaan voi tehdä pikkuhiljaa.

Eilen kuitenkin tuli tehtyä eräs isoimmista häihin liittyvistä päätöksistä, tilattiin nimittäin minulle vihkisormus! Vähän aikaa sitten jo kirjoittelinkin sormusaiheesta täällä. Olin tehnyt paljon taustatyötä ja tutustunut eri seppien mallistoihin, hintoihin sekä heidän asiakkaidensa mielipiteisiin ja kokemuksiin.Vihkisormuksen valinta on iso päätös, sillä se on usein iso sijoitus ja esine, joka kulkee mukana koko lopun ikää. En siis tosiaan halunnut tehdä valintaa ensin vertailematta vaihtoehtoja kunnolla.

Kuten jo aiemmin kerroin, olimme ajatelleet että sormus olisi kiva hankkia suomalaiselta kultasepältä - koska aina on hienoa tukea suomalaista käsityötä. Olen netin selailun lisäksi viimeisen kuukauden aikana poikennut useissa myymälöissä katselemassa jos jonkin moisia sormuksia ja juttelemassa kultaseppien kanssa. Monestakin liikkeestä löytyi mieluisia ja huomasin nopeasti, millaiset sormukset päätyvät sormeeni soviteltavaksi ja mikä on oma makuni. Olivatkin hyvin samanlaisia, kuin mitä olin jo aiemmin netistä ihastellut. Harmi, kun en tullut ottaneeksi kuvia useammista sovittamistani rinkuloista, mutta ainakin alla olevat kolahtivat.

Ensimmäinen on Westerback-myymälässä Helsingin keskustassa ja toinen taisi olla Kultakellossa ja Sandbergin mallistoa.



Kävimme mieheni kanssa muutama viikko sitten Malmin Korupajassa katselemassa heidän mallistoaan ja silloin jäi pari sormusta mieleen, mutta en kuitenkaan vielä halunnut tehdä päätöstä. Kävin sen jälkeen tosiaan monissa muissakin paikoissa vertailemassa ja katselemassa. Huomasin sitten, että Malmin Korupajalla oli alennusmyynnit meneillään eilen, joten päätimme mennä paikanpäälle uudestaan. Esillä oli enemmän vaihtoehtoja, kuin ensimmäisellä kerralla ja pääsimme juttelemaan itse kultasepän kanssa, joka vaikutti todella asiantuntevalta ja taitavalta kaverilta. Onneksi juuri hän tuli meitä palvelemaan, sillä osasi vastata kaikkiin kysymyksiini koskien timantteja sekä mallistoa. Vaikka liikkeessä oli ruuhka alennusmyynneistä johtuen, palveli hän meitä ihan rauhassa ja kuunteli mitä toivoin.


Pari sormusta päätyikin sormeeni pidemmäksikin aikaa ihasteltavaksi. Mietin, että jompikumpi näistä voisi olla oikea sormus minulle. Toinen sormuksista olikin muuten perfect, mutta sen runko oli sellainen, ettei sormuksen viereen mahtuisi toista sormusta. Halusimme valita sormuksen, jonka viereen mahtuisi toinen sormus, jotta joskus tulevaisuudessa siihen voisi lisätä esim. rivisormuksen viereen. Toisen ihanan sormuksen runko taas oli sellainen, että toinen sormus mahtuisi viereen, mutta se ei muuten kuitenkaan ollut ihan sitä mitä halusin.

Keskusteltuamme sepän kanssa päätimme, että teetämme minulle sormuksen, joka on näiden kahden yhdistelmä, malli toisesta ja runko toisesta! Kahden lähes täydellisen yhdistelmästä tulee siis toivottavasti juuri se minun mielestäni täydellinen! :) Miehenikin mielestä ideani näiden kahden sormuksen ulkonäön yhdistämisestä oli hyvä, joten hänkin oli vahvasti teetätyksen kannalla. Hän oli muutenkin ihanan kiinnostunut tästä valinnasta ja sormuksen ostettuaan sanoi olevansa tosi tyytyväinen siihen sormukseen, jonka valitsimme. Koska Malmin Korupajassa tosiaan oli eilen huippu hyvät alet, saamme todella mahtavan hintalaatusuhteen tälle uniikille sormukselle. Olemme ajoissa liikenteessä, mutta mielestämme oli fiksua hyödyntää tämä supertarjous nyt, kun se osui kohdalle. Täytyy vain malttaa säilyttää sormusta rasiassaan vielä monta kuukautta, mutta nyt on yksi syy lisää odottaa innolla sitä tärkeää päiväämme. :)

Sormus tulee olemaan valkokultaa. Pitkään pähkäiltyäni kullan sävyjen välillä, päädyin kuitenkin valitsemaan valkokullan, sillä timantit tulevat siinä paremmin esiin ja kenties se on kuitenkin keltakultaa ajattomampi valinta, vaikka keltakultaisetkin sormukset ovat mielestäni aivan upeita. Koska kihlasormukseni on kovin erilainen, siirtyy se oikeaan käteen sitten, kun vihkisormus syyskuussa sujahtaa alttarilla vasempaan nimettömääni. Aiemmin kirjoitin myös, että sormuksessani ei välttämättä olisi oltava juuri timantti keskikivenä, vaan jokin muukin kivi (zirkoni, rubiini, moisaniitti tms.) voisi olla hyvä vaihtoehto. Lopulta päädyimme kuitenkin valitsemaan timantin.

Teettämästämme sormuksesta tulee suurin piirtein tämän näköinen.



Jännityksellä odotan sormuksen valmistumista ja lopputulosta. Uskon, että siitä tulee tosi kaunis ja juuri sellainen kuin haaveilen. Alustavasti sovimme, että sormus olisi valmis vielä tämän vuoden puolella, mutta sanoin kyllä kultasepälle, että mikäli heillä on paljon tilauksia ja vaikkapa talvihäitään viettävät pariskunnat kaipailevat sormuksiaan nopeammin, niin meitä ei haittaa odotella vähän pitempäänkin. Hän sanoi myös, että sormukseen valitsemani timantti (jollainen on yllä olevan kuvan sormuksessa) on sellainen, että voi mennä hetki, että hän löytää juuri vastaavanlaisen. Mutta meillähän ei ole kiire, kun ei häät ole vielä pitkään aikaan.

En voisi olla iloisempi ja tyytyväisempi valintaani. Sormus on ihan minun näköiseni, suomalaista käsityötä, sekä vieläpä hyvään hintaan saatu laatuunsa nähden. Loisto ostos mielestäni siis! Kiitos valtavasti ihanalle miehelleni, joka halusi minulle tämän sormuksen teettää. <3 Kunhan sormus valmistuu, niin laitan varmasti kuvan myös tänne blogin puolelle. Voin sitten samalla kertoa tarkempia speksejä siitä.

En siis lopulta päätynyt tilaamaan sormusta Anette Tillanderilta, vaikka hänen sormuksestaan alun perin haaveilinkin. Mutta koska tosiaan vihkisormuksestani tulee sellainen, että sen viereen voi yhdistää toisen sormuksen, niin eihän sitä tiedä jos Anetelta joskus vielä tulevaisuudessa hankkisin esim. ihanan Anemy-sormuksen vihkisormuksen viereen.




Jos siellä on morsiamia tai sulhasia, jotka kaipailevat itselleen kaunista sormusta, kannattaa tsekata vielä tänään Malmin Korupajan nettisivut, sillä alet jatkuvat siellä vielä tämän päivän. :) itse voin lämpimästi suositella heitä ainakin tässä vaiheessa.

Ensi kerralla juttua taas koristeluista!




2 kommenttia:

  1. Ihania sormuksia! En malta odottaa, että näen sinun sormuksesi :) P.S. kiva löytää "tuttujakin" hääbloggareiden joukosta, jotka menevät TÄNÄ vuonna naimisiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Innolla odotan itsekin sormuksen valmistumista. Itseasiassa se valmistuikin jo kertaalleen, mutta ei ollut sitä mitä tilasimme. :( Saa nähdä siis mitä lopulta tuleman pitää. Kirjoitan kyllä aiheesta sitten, kun olen lopullisen sormuksen hyppysiini saanut. Teilläkö on Lappeenrannassa häät? En tunnistanut sinua blogistasi, mutta tosi kiva blogi!

      Poista

Jätäthän kommenttia!