torstai 18. helmikuuta 2016

Sulhasen häästaili

Oman hääpukunihan löysin jo viime syksynä käydessäni Lahdessa Morsiuspukuliike Josefiinassa.
Kuten jo aiemmin kirjoitin, liikkeessä oli aivan super hyvä palvelu! Kokemus oli todella positiivinen ja lähdin hymyssä suin pois myymälästä ihanan häämekon omistajana.

Yhtään sen huonompi ei ollut mieheni kokemus omasta puvun hankinnastaan. Kävimme Mennään naimisiin-häämessuilla Helsingin Wanhassa Satamassa tammikuussa ja piipahdimme siellä Miesten Frakki & Pukuvuokraamo GP Gasellin pisteellä. Heillä oli messutarjouksena -20% vuokrapuvun hinnasta, jos varasi sovitusajan messuilla. Siispä varata päräytimme sulholle sovitusajan jo helmikuulle.

Viime lauantaina suuntasimme sitten kohti kyseistä liikettä, joka löytyy Helsingin Punavuoresta Iso Roobertinkadulta. Myyjä siellä tosin oli alkuun vähän huolissaan, että onkohan heillä tarpeeksi pukuja sovitettavaksi, kun sovitus sattui juuri vanhojen tanssien kanssa lähekkäin ja iso osa puvuista oli vuokralla jo. Onneksi kuitenkin sopivan kokoisia pukuja oli vaikka millä mitalla, sillä mieheni ei ole onneksi ihan lukiopojan kokoinen enää. Olimme yhdessä katselleet inspiraatiokuvia Pinterestistä ja sulhanen tiesi aika hyvin mitä etsi jo etukäteen. Alla muutamia sieltä napattuja kuvia.





Tosi hyvin osasi siellä kaveri asiansa. Kyseli alkuun häidemme teemasta ja meiningistä, jotta osaisi ehdottaa sopivaa pukumallia. Sitten pyysi nähdä minun puvustani kuvan, jotta osaisi valita siihen mätsäävän puvun miehelleni. Koska onhan se tosiaan tärkeää, että hääpari näyttää sitten tärkeänä päivänä yhteensopivilta keskenään.
Sulhanen itse oli ennen sovitusta sanonut, että harmaa puku voisi olla hyvä vaihtoehto hänelle. Lisäksi hän oli tuumaillut jotain muuta, kuin perinteistä tummaa pukua, esim. smokkia tai sakettia. Smokkihan tosin ei perinteisesti Suomessa ole sallittu sulhasen puku - mutta kukapa näitä ohjeita nykypäivänä niin tarkoin noudattaa. Minusta smokki on oiva valinta myös hääasuksi rennolle sulhaselle, jolle eivät pukeutumisetiketit ole niin justiinsa. Alla olevat kuvat on löydetty googlesta.


Toinen potentiaalinen vaihtoehto oli heti alkuun saketti. Sakettikaan ei perinteisesti sopisi iltajuhlien vaatteeksi, vaan on oikeasti tarkoitettu päiväjuhliin. Etiketin mukaan sitä kuuluisi käyttää vain ennen klo 18.00. Tässäkin asiassa minusta voi vallan hyvin joustaa. Jos saketti sopii kantajalleen, niin ihan sama ovatko ne häät aamulla, päivällä, illalla vai yöllä (yleensähän häät tietty kestävät iltapäivästä yöhön), jolloin mielestäni saketti on hyvä valinta koko päiväksi. :)


Frakki (jota ei minun sulhoni tainnut edes harkita, vaikka sekin upea puku onkin) on juhlallisin ja "virallisin" miesten juhlapuku. Siinä missä saketti pitäisi laittaa takaisin naulaan klo 18 mennessä, frakin sen sijaan saisi pukea ylle vasta sen jälkeen. Se on siis virallisesti iltajuhlavaate.



Kun oli niin ammattitaitoinen myyjä auttamassa, ei sulhon ei montaa variaatiota tarvinnut kokeilla, kun jo sopiva look oli valmis! Taisi tulla herralle se sama "Tämä se on!"-fiilis, kuin minulle pukuani sovittaessa.

Lopullinen valinta oli harmaa saketti, tyylikäs liivi ja teemaväreihin sopivat mintun vihreä dumbosolmio sekä taskuliina - avot miten komea! Tosin alla olevassa kuvassa on musta takki kokeilussa.. Kuva ei ehkä muutenkaan tee oikeutta puvulle, tai kantajalleen, mutta lupaan sitten häiden jälkeen julkaista parempia kuvia tästä komistuksesta!




Sulhanen päätyi siis vuokraamaan itselleen tosi hyvän näköisen puvun, joka sopii kivasti myös häidemme juhlatilaan/teemaan. Tämänkin asian osasi myyjä hyvin ottaa huomioon. Tulemme varmasti näyttämään niin hyvältä yhdessä hääpäivänämme!

Voimme muillekin lämpimästi suositella GP Gasellin ammattitaitoista palvelua ja kilpailukykyisiä hintoja. Joko muiden tänä vuonna avioituvat miekkoset ovat löytäneet oman häälookinsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!