maanantai 9. toukokuuta 2016

Ystävän polttarihumua

Tässä omien häiden suunnittelun ohessa olen päässyt olemaan osa ystäviemme häitä kaason roolissa. Morsian itse on hyvin oma-aloitteinen ja touhuaa hääjärjestelyt hyvin pitkälti itse - siis siinä suhteessa samanlainen morsmaikku kyseessä kuin itsekin olen. Meille kaasoille tärkeimmäksi tehtäväksi jäikin polttareiden suunnittelu ja nyt kun ne ovat takana päin voin vähän kirjoitella kekkereistä tänne blogiinkin. Morsiamen naamalla päivän aikana olleesta leveästä hymystä päätellen olivat polttarit tosi onnistuneet ja hänen näköisensä.

Muutaman polttareita edeltäneen viikon aikana lähettelimme kahden muun kaason kanssa morsiamelle postikortteja, joissa annettiin vihiä tulevasta. Pieniä ohjeita siihen, mitä pakata mukaan, runoja ja höpötyksiä avioliittoon ja polttareihin liittyen.  Näitä kortteja tipahteli postilaatikkoon muutaman kerran viikossa. Viimeisellä viikolla vein hänen miehelleen kortin, jossa oli viimeiset ohjeet siihen, että mitä pitää pakata mukaan, kun lähtee sillä viikolla kotoa pidemmäksi aikaa pois. Hän siis arvasi, että polttarit on nyt tulossa, mutta ei tietysti tiennyt yhtään mitä olimme viikonlopuksi suunnitelleet.

Perjantaina otimme suunnaksi aurinkoisen Joensuun, jossa polttareita oli tarkoitus viettää. Minä ja toinen kaaso tulimme junalla Helsingistä ja morsian siskonsa, kolmannen kaason, kyydillä kotipaikkakunnaltaan. Tapasimme juna-asemalla Joensussa, jossa morsiankin jo innolla meitä odotteli.

Olimme varanneet Joensuun Linnunlahdelta mökin koko viikonlopuksi, jossa vietimme isolla porukalla aikaa saunoen, syöden ja juoden ja jossa muutamat meistä yöpyivätkin. Mukavasti olimme saaneet porukkaa kasaan ja tyttöjä taisi olla yhteensä enimmillään 13. :)


Lauantai alkoi hotelliaamiaisella Joensuun keskustassa ja sen jälkeen olikin mukava startata päivä kylläisinä ja kuulumiset vaihdettuna. Aamupalan jälkeen napattiin lasilliset skumppaa ja lähdettiin kävelemään auringossa kohti päivän ensimmäistä aktiviteetittia.

Kävimme porukalla suppailemassa Joensuulaisen Arctic Trainersin kanssa, eikä sää olisi voinut olla tuohon hommaan parempi! Lämpöä riitti vähän liikaakin ja hikoilimme märkäpuvuissamme niin, että rohkeimmat meistä kävivät uimassakin suppailun päätteeksi. Suppailu oli ehdottoman kiva aktiviteetti polttareihin, kun on niin rentoa ja sopivan haastavaa liikuntaa - sellaista leppoisaa yhdessä tekemistä. Ystäväni kun sattuu olemaan tosi sporttinen mimmi, niin jotain liikunnallista oli päivään ehdottomasti keksittävä. Ja tämä oli kyllä oiva valinta!Suppailun jälkeen siirryttiin puistoon hengähtämään matkan varrella pientä tehtävää suorittaen. Morsian sai polttareiden alussa itselleen puhelimen, jossa oli prepaid-liittymä. Jaoimme tuota numeroa somessa ja pyysimme ihmisiä lähettämään siihen avioliitto-ohjeita ja onnentoivotuksia. Lisäksi morsian jakoi lappusia ohikulkijoille, joissa tuo numero oli. Viikonlopun aikana tulikin paljon hauskoja, härskejä ja liikuttaviakin avioliittoneuvoja. Muutamia "Älä tee sitä!"-ohjeita lukuunottamatta olivat viestit oikein kivoja. :) Ehkäpä niistä voi joitain oikeasti hyödyntääkin.

Morsiamen piti myös kirjoittaa pienille kiville exiensä nimiä ja viskata järveen ne järveen. Vähän kuin hyvästit kaikille menneisyyden miehille. Lisäksi hän sai ystäviltään viikonlopun aikana erilaisia pieniä esineitä, jotka saattavat olla tarpeellisia avioliitossa.

Kävimme myös espanjalaisella brunssilla Surakan baarissa ja siellä meille pidettiin myös viininmaistelut. Maistelimme erilaisia cava-kuohuviinejä. Tämä olikin yllättävän hauska kokemus, ruoka ja viini oli hyvää ja esittelijä asiantunteva. Opimme siis paljon uutta cavojen herkullisesta maailmasta.


Morsian sai myös tallaisen yyber hienon lippiksen - ja sitähän oli pakko käyttää koko ajan.

Syönnin ja juonnin jälkeen lompsimme jäätelökioskin kautta takaisin mökille, jossa odotti morsiussauna. Teimme muutamia perinteisiä polttaritaikoja - kananmunia morsiamen hiuksiin hedelmällisyyttä tuomaan, jauhoja iholle, jotta leipä pysyisi talossa ja suolaa selkään, jotta vanha suola ei janottaisi. Morsian myös istui epämiellyttävässä havuista ja oksista kasatussa pesässä saunassa! :D En kyllä nyt muista mikä tuon perinteen ideana on. Mutta sitä, joka istuu seuraavana tuolle pesälle morsiamen jälkeen, kohtaa seuraavana avioliitto.

Saunottuamme alkoi morsian jo uhkaavasti sonnustautua oloasuun, jolloin kehotimme laittamaan vähän meikkiä naamaan ja bilevaatetta päälle. Tarkoituksena kun oli vielä suunnata tanssimaan  Joensuun yöelämään - olisi ollut ihan mahdoton ajatus, ettei tämän bilehilemorsiamen polttareissa olisi lähdetty juhlimaan. Tanssittua tulikin melkein pilkkuun asti ja hauskaa oli. Olimme varanneet yökerhosta oman pöydän ja skumppaa valmiiksi odottamaan, mikä oli morsiamesta kiva yllätys. Joensuun bailaajat olivat vain tainneet juhlia jo helatorstaina, sillä porukkaa ei liikkeellä juurikaan ollut. Se ei kuitenkaan haitannut polttarikansaa, sillä meillä oli mukavaa keskenämmekin. Yömyöhällä palasimme sitten grillin kautta mökille nukkumaan.

Kaikenkaikkiaan taisivat olla aika kivat polttarit. Niin morsiamella, kuin meillä muillakin oli mukavaa ja aurinkoinen sääkin suosi koko viikonlopun. Sunnuntaina ajeltiin sitten silmät ristissä takaisin pääkaupunkiseudulle tyytyväisinä onnistuneesta viikonlopusta. Voimme siis kahden muun kaason kanssa taputtaa itseämme olkapäälle ja valmistautua nyt jo kolmen viikon päässä häämöttäviin häihin - tulee varmasti ihan huippua!

Millaiset olisivat teidän unelmapolttarinne ja mitä olette itse ystävillenne polttareihin eksineet?

P.S. Myös minun sulhasellani sattui olemaan polttarit nyt samana viikonloppua - lystiä ei tainnut puuttua niistäkään kemuista. :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta ja tuo suppailu etenkin! Varsin onnistuneet polttarit selvästi. :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa se olikin! meillä oli lisäksi tosi hyvä ohjaaja mukana, joka pisti morsiamen esim. pitämään pienen temppukoulun meille muille SUP-lautojen päällä. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että sää suosi teilläkin polttareissa! Ja kuulostaa ihan huisin hauskalta ja monipuolisilta teidän polttarimeiningit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) sää suosi kyllä todella!

   Poista

Jätäthän kommenttia!