torstai 8. syyskuuta 2016

Wanha Bäckby - kolmas kerta toden sanoi

Niin sitä vaan on hujahtanut pari kuukautta ilman blogin päivitystä. Työ, arki ja hääjärjestelyt ovat vieneet ajan niin tehokkaasti, ettei ole aikaa ja energiaa riittänyt blogille, vaikka kirjoittamisesta ihan älyttömästi tykkäänkin. Sellainenkin iloinen tapahtuma on meneillään, kuin uuden asunnon osto. Näiden kaikkien parissa ovat siis kädet olleet enemmän kuin täynnä. Hiljaiseksi on siis valitettavasti blogi jäänyt.

Häät häämöttävät jo reilun kahden viikon päässä, mutta stressistä ei ole tietoakaan (ainakaan vielä). Onneksi olemme aloittaneet järjestelyt hyvissä ajoin ja tehneet mahdollisimman paljon jo etukäteen. Tänään on luvassa kasvohoitoa ja huomenna menemme molemmat tahoillamme sovittamaan pukujamme. Mies on tiputtanut painoaan sen verran, että uusintasovitus on paikallaan. Minulta otetaan mitat mekon lyhennystä ja kavennusta varten. Jännää!

Paljon on häiden suhteen tapahtunut ja muuttunutkin, jälleen kerran, sitten kesän. Meille tuli nimittäin heinäkuussa kesälomamme aikana vastaan sellainen tilanne, että reilut kaksi kuukautta ennen häitä jouduimme taas (!!!) etsimään uuden juhlatilan! Voi pyhä lehmä!

Meinasi nousta mahdottomat harmaat hiukset ohimoille ja taisivat vähän yöunetkin mennä, mutta onneksi kaikki lopulta meni just eikä melkein nappiin ja asiat saatiin järjestymään paremmin, kuin hyvin. Kenties tässä pätee se sanonta, että kolmas kerta toden sanoo...

Ammoisina aikoina, siis noin vuosi sitten, etsiessämme juhlapaikkaa ihastuin ikihyviksi vantaalaiseen juhlatilaan nimeltä Wanha Bäckby. No, varmaan moni hääblogeja yhtään seuraava paikan tietääkin, se on nimittäin älyttömän suosittu juhlatila. Ja juurikin tästä syystä oli se ihan loppuun buukattu vuoden 2016 tammi-lokakuun välille jo silloin vuosi sitten. Emme siis edes voineet harkita tuota paikkaa häillemme silloin, mieleen se kuitenkin jäi pyörimään. Sitten löysimme Villa Smedsin, jonka varasimmekin. Kunnes alkuvuodesta meni meiltä maku siihen paikkaan monestakin eri syystä ja päätimme vaihtaa juhlatilaa Vantaan Wanhaan Fabriikkiin. Tuossa tilassa viehätti ulkonäön lisäksi joustavuus ja ihana asiakaspalvelu.

No, kesälomallamme saimme sitten kuulla, että Vantaan Wanha Fabriikki oli joutunut kiristämään ehtojaan rajusti (itsestään riippumattomista syistä) ja tämän johdosta olisi esim. pitänyt tilassa juhlat lopettaa jo klo 22.00 - aivan liian aikaisin siis meidän mielestämme. Lisäksi paikan remontti on ilmeisesti vieläkin kesken, joka toki ei juhlasalin puolella mitään haittaa, mutta toisen tilan osalta asia vaivasi meitä. Meinasin jo heittää hanskat tiskiin ja epätoivoissani kiukkusin, ett siirrän juhlat suosiolla tulevaisuuteen, kun mutkia tuntui tulevan taas matkaan.

Noh, sitten eksyin pitkästä aikaa haaveilemaan Wanhan Bäckbyn nettisivuille. Klikkasin auki varauskalenterin ja kun silmäni bongasivat 24.9. kohdalta tekstin "vapautui juuri uudelleen myyntiin" kiljahdin riemusta ja soitin sinne heti paikalla. Valitettavasti joku toinen oli jo ehtinyt tehdä alustavan varauksen tuolle päivälle. Ilmoitimme kuitenkin haluavamme päivän, mikäli toinen varauksen tehnyt pari peruisi. Ja hehän peruivat!Asioita sitten yhdessä sulhon kanssa perusteellisesti vatvottuamme, päätimme että juhliemme onnistumisen ja yleisen mielenrauhan vuoksi, vaihtaisimme_jälleen_kerran_juhlatilaa. Sitten naputtelimme tekstaria menemään kaikille vieraille, että paikkana onkin Wanha Bäckby. Muutos ei onneksi vieraiden kannalta muuta juuri mitään, sillä meillä on yhteiskuljetus kirkolta juhlapaikalle ja molemmat juhlatilat sijaitsevat kuitenkin Vantaalla.

Joku voisi nyt sanoa, että ihme venkslaajia tuo pariskunta. Ja niinhän me vähän ollaankin. Lopputuloshan on kuitenkin täydellinen, sillä saimme lopulta sen juhlapaikan, jonka ihan alun perin olisimme halunneetkin.

Wanha Bäckby on tilausravintola, jolla ei kuitenkaan ole A-oikeuksia. Kun olimme jo ehtineet tilata viinitkin Italiasta, niin tämä vaihtoehto oli meille juuri passeli. Kuulemani mukaan on ruoka paikassa todella hyvää, joten vesi kielellä sitä odottelemme. 

Wanha Bäckby on myös todella kaunis tila, joka ei valtavasti koristeluita kaipaa. Meille on tulossa kattauksiin kultaisia ja mintunvihreitä läpikuultavia pulloja, joihin laitetaan neilikkaa, harsokukkaa ja eucalytpusta. Lisäksi kattausta somistavat pitsiset purkit, joissa palavat kynttilät.
Vähän on myös muuta koristelua luvassa, mutta ei kuitenkaan mahdottomasti. Hääpäivän tiukan aikataulun vuoksi hoitaa juhlapaikan henkilökunta koristelut ja kukkien paikalleen asettelut. Uskon, että jo DJ:n mukanaan tuomat valaisimet luovat kauniin tunnelman juhlatilaan.

Pidimme jo noin kuukausi sitten suunnittelupalaverin juhlatilan emännän kanssa ja saimme sovittua mm. koristeluista, menusta, aikatauluista ja muista hääpäivän olennaisista asioista. Kaiken pitäisi olla nyt sitten reilassa. :)

Että sellaisia kuulumisia näiden häiden osalta. 

1 kommentti:

  1. Wau! En tiedä millainen edellinen paikkanne oli, mutta tuo näyttää (ja kuulostaa) juuri täydelliseltä! Pääasiahan on, että se on teille mieleinen.

    Ja mitä koristeluihin tulee, DJ:n valot näyttävät paikassa varmaan upeilta!

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttia!