maanantai 26. lokakuuta 2015

Juhlapaikan valinnasta ja muuta höpöhöpöä

Mieheni kosi romanttisesti ja yllättäen, emme siis olleet vakavissamme suunnitelleet häitä ennen sitä. Kun kihlasormus oli myönteisen vastauksen myötä ilmestynyt sormeen, en meinannut illalla saada onneltani unta. Kävin mielessäni läpi kosintahetkeä ja sitä kutkuttavaa fiilistä, kun tajusin mitä nyt oikein tapahtuu - kääk, se kosii! Koska sormus oli hieman liian iso, en heti voinut käyttää sitä ja siksi se ei ollut sormessani tuona ensimmäisenä yönäni morsiamena ja yöllä hiippailinkin sitä katselemaan rasiassaan. Hymy korvissa sitten möngin takaisin sänkyyn sulhoni viereen ja mietin ennen nukahtamistani, että menemmeköhän me jo ensi kesänä naimisiin.

Seuraavina päivinä aloimmekin jo huomaamattamme intoilla häistä ja kun meillä oli juuri alkanut kesäloma, oli aikaa moiselle pohdiskelulle runsaasti. Mies oli heti sitä mieltä, että häät olisi mukava pitää jo 2016, eikä minulla tietenkään  sitä vastaan ollut – päin vastoin (mainitsinhan jo, että olen kovin malttamaton persoona). Aloimmekin pian googlailla erilaisia hääpaikkavaihtoehtoja ja mietiskellä mitä tulevilta häiltämme haluaisimme. Oikeastaan ainoa asia, jota olimme aiemmin häidemme osalta miettineet oli, että haluamme niiden olevan isot, rennot ja ikimuistoiset bileet kaikkien rakkaimpien ystävien ja sukulaisten kesken. Pian siis muotoutui ajatus kutsuvieraiden määrästä ja sen myötä oli helppo rajata pois pienempiä juhlatilavaihtoehtoja ja tutustua paremmin niihin, joihin sen kokoinen porukka mahtuisi sopivasti juhlimaan.

Koska asumme Helsingissä oli meille heti selvää, että häät pidettäisiin Uudellamaalla, vaikka molemmat olemme muualta kotoisin. Koimme, että se olisi kaikkein helpointa järjestelyiden ja logistiikan kannalta, sillä suuri osa kutsuvieraistammekin asuu täällä päin. Kriteereinämme oli tarpeeksi tilava ja kaunis juhlatila Helsingissä tai sopivan etäisyyden päässä täältä, mieluiten sellainen jonne saa tuoda omat juomat ja joka sijaitsee kauniissa ympäristössä. Ykkössuosikeiksi nousivat nopeasti erilaiset villat ja huvilat. Vaihtoehtojahan on Uudellamaalla runsaasti, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja rajasi heti jo sekin, että kovin monet (varsinkin suosituimmat) paikat olivat elokuussa jo ensi vuoden puolelle täyteen buukattuja toukokuun alusta syyskuun loppuun asti. Tutkin myös esimerkiksi työväentaloja, mutta ne eivät kuitenkaan tuntuneet meidän näköisiltämme vaihtoehdoilta, vaikka edullisempia olisivat toki olleet. Eivätkä välttämättä olisi enää olleet vapaina nekään (vinkkinä siis tuleville hääpareille, juhlatila täytyy ainakin pääkaupunkiseudulla varata todella hyvissä ajoin, varsinkin jos mielii saada kesähäät haaveilemassaan paikassa!).

Me kävimme katsomassa ensimmäisenä Helsingin Aurinkolahdessa sijaitsevaa Villa Vuosantaa, joka oli aivan upea merellisine maisemineen. Isona plussana oli myös se, että rakennuksessa ja sen pihapiirissä pystyy majoittumaan ja rannassa on rantasauna, jonka voi halutessaan vuokrata häiden jälkeiselle päivälle. Pihalla on myös hurmaava venevaja, joka on tehty häiden bileitä varten. Teimmekin itse asiassa sitten Villa Vuosantaan alustavan varauksen elokuulle 2016, sillä yksi sopiva viikonloppu oli vielä vapaana, emmekä halunneet ottaa riskiä että se menisi jollekin toiselle sillä aikaa, kun vatvomme päätöstämme. Lähdimme seuraavana päivänä lomamatkalle, jonka aikana sitten ehdimme mietiskellä myös hääasioita ja matkan aikana tulimme siihen tulokseen, että vaikka Vuosanta olisi aivan ihana paikka viettää häitä, niin vierasmäärämme olisi ehkä sittenkin liian suuri kyseiseen paikkaan. Emmekä halunneet jättää ketään tärkeää ihmistä pois kutsuvieraslistalta vain siksi, ettei tilaan mahdu. Vuosannassa olisivat vieraat myös istuneet tavallaan eri tiloissa, joka ei sekään sitten tuntunut meille sopivalta ratkaisulta. Lisäksi mietimme, että entä jos sattuu sateinen päivä, niin onko silloin hankalaa isolla porukalla viettää illan tanssipartyjä venevajassa. Villa Vuosanta jätettiin sitten lopulta pois vaihtoehdoista, vaikka se olikin niin upea.

Löysin sitten sattumalta nettiä selaillessani ihastuttavan vaihtoehdon, joka oli navetan ylisille remontoitu juhlatila hyvällä sijainnilla ja kauniissa pihapiirissä. Nettisivuja selaillessani tuli heti sellainen fiilis, että tämä on meidän näköisemme paikka ja mies oli samaa mieltä. Harmikseni huomasin kuitenkin, että tila oli varattu suosituimmalle hääsesongille kokonaan ensi vuodeksi. Päätin kuitenkin soittaa sinne ja kysyä, josko voisimme ”jäädä jonoon” erään lauantain kohdalle, jolle oli vasta alustava varaus tehtynä. Melkein kiljaisin riemusta, kun minulle kerrottiin että kyseiselle lauantaille varauksen tehnyt pariskunta perui sen juuri ja että me voisimme varata kyseisen lauantain. Näin tavallaan sattuman kautta valikoitui häiden ajankohdaksi syyskuu 2016. Meillä olikin ollut mielessä loppukesän tai syksyn häät, joten ajankohta sopi meille erinomaisesti. 

Ihana kyltti drinkkibaarin yläpuolella
Villa Smeds (kuva osoitteesta www.villasmeds.fi)

Juhlapaikkamme tulee siis olemaan Vantaalla sijaitseva Villa Smeds, joka on suhteellisen uusi juhlatila. Siellä järjestettiin loppukesästä avoimien ovien päivä, jolloin paikka oli koristeltu ja stailattu sen näköiseksi, kuin se voisi häissä olla. Ihastuimme Villa Smedsiin jo heti sen ovella valtavasti ja totesimme, että tämä se on! Avoimien ovien illan jälkeen vahvistimme varauksemme ja kaikki alkoi tuntua tosi konkreettiselta. Sen jälkeen olikin vuorossa sopivalla sijainnilla oleviin kirkkoihin ja vihkitiloihin tutustuminen. Niistä lisää toisella kerralla. :) 



Oheiset pari kuvaa on näpsitty kännykälläni, eikä valitettavasti ole tähän hätään parempia otoksia. 

Onko muilla ollut tai tiedossa häät Villa Smedsissä tai vastaavanlaisissa maalaistunnelmissa?

1 kommentti:

  1. Sulone ja valone tarina.Tuli miälee teil sopivat paikka"kortit".Vaan en vissii ossakka laittaa kuvaa.Se on puine pyykkipoika,minkä toine puali maalataa mustaks ,toine valkoseks.Tyttöpualel tiätty huntu päähä.Nimikyltti sihe "kainaloo".

    Oli kiva lukkee tätä rakkaustarinaa <3

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttia!