perjantai 30. lokakuuta 2015

Purnukat hääkoristeina

Keksin jo ennen juhlatilan tai kirkon varaamista, että alan kerätä lasipurkkeja talteen, koska niitä voisi koristella ja käyttää häissä kivoina maljakoina ja kynttiläkuppeina. Ja ovat edullisiakin! Ne sopisivat hyvin yhteen myös muiden koristeiden kanssa, olivatpa ne muut koristeet sitten melkein millaisia tahansa.

Pian huomasin, etten ollut ainoa, joka oli keksinyt saman idean - taisi olla oikea hitti käyttää purnukoita hääkattauksen ja juhlatilan koristeina menneenä kesänä, ainakin siitä päätellen paljonko niitä oli myynnissä kesän jälkeen hääkirppareilla. :D Mutta eipä se mitään haitannut, minustakin ne ovat tosi nättejä ja haluan edelleen hyödyntää niitä häisäämme, vaikka ei se niin uniikki idea ollutkaan. Sitä paitsi näin pystyin saamaan jo valmiiksi koristeltuja purkkeja!

Hamstrasinkin häähöyryissäni purkkeja jo nyt valmiiksi kirpputorilta, koska olivat niin nättejä. Olen ajatellut, että pöytäkukat laitettaisiin niihin ja käyttäisimme niitä tosiaan myös kynttiläkippoina. Testasinkin kynttiläkippo-ideaa tänään kelluvilla kynttilöillä ja alla muutamia kuvia kirpparilta osamistani purkeista kokeilussa. Näissä purkeissa oleva juuttinaru saattaa tosin vaihtua joksikin toiseksi nauhaksi, ehkä kultaiseksi, mutta kauniita ovat mielestäni näinkin.








Ostin myös pari viikkoa sitten itselleni kimpun harsokukkia, koska ne ovat mielestäni nättejä yksistään ja halusin samalla testata miltä ne näyttäisivät lasipurkissa. Näissä kuvissa kyseinen kimppu on jo ihan lakastunut ja se lensikin roskiin heti kuvien ottamisen jälkeen. Idean näistä kuitenkin näkee ja mielessäni valkoiset yksinkertaiset kimput yhdistettynä lasisiin pitsein koristelluin tuikkukuppeihin näyttäisivät nätiltä rinnakkain pöydässä. Mitä olette mieltä?



Häissä harsokukkakimput saisivat näyttää enemmänkin seuraavanlaisilta (nämä kukat on Pinterestistä poimittu). Yllä oleva kimppu on aikamoinen hatsikka!


Tämä on minusta ihana idea! Nätit, katossa roikkuvat kukkapurkit.


Olen tuumaillut, että purkkien alaosan voisi myös maalata kultaiseksi. Ideaa pitää ainakin testata! Alla inspistä Pinterestistä.




Tällaisia ideointeja täällä siis. Aikaahan häihin on vielä ihan älyttömästi, melkein 11 kuukautta, joten mieli voi koristeiden suhteen muuttua vielä vaikka kuinka. Luulen kyllä, että nämä kipposet päätyvät juhatilaa koristamaan joka tapauksessa.

Lisää koristehöpinää on varmasti luvassa, sen verran on ideoita mielessä.

Hyvää viikonloppua!



2 kommenttia:

  1. Ihania koristeideoita Annika! :) Huvitti suuresti huomata, että nämä ideat olivat kuin suoraan omista aatoksistani: myös pitsipurkit ja harsokukat ovat olleet suunnitteilla. Saisikohan Villa Smedsin kattoon noita kukkapurkkeja roikkumaan? :D Olen myös pohtinut, että voisikohan samoja pöytäkukkia saada hyödynnettyä kirkon koristelussa. Voisi säästää hieman rahaa, jos kukat vaan kuljettaisi vihkimisen jälkeen juhlapaikalle.

    - Emma (saman juhlapaikan morsian)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöjä purkkeja tosiaan! En voi kylläkään ottaa kunniaa näiden kyseisten koristeluista, koska ostin tosiaan valmiiksi koristeltuina. Voidaan laittaa purkit kiertoon häiden jälkeen. :) Luulen, että purkkien kattoon ripustaminen onnistuisi hyvinkin, kun siellä on niitä kattohirsiä. Voisikin olla hyvä idea tuo samojen kukkien hyödyntäminen kirkossa ja juhlapaikalla!

      Poista

Jätäthän kommenttia!